Lammetjedag op Scharrelboerderij Wadwaai

Maart is lammerentijd. De afgelopen weken stonden in het teken van nieuw leven. De meeste schapen zetten 2 of 3 lammetjes op de wereld. Het is een ontzettend leuk gezicht, al dat gedartel.
Om het lammerseizoen te vieren organiseren we lammetjesdag op Scharrelboerderij Wadwaai. Op zaterdag 20 april bent u tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom voor een bijzondere kraamvisite, om lammetjes te komen kijken.

Lammetjesdag op Scharrelboerderij Wadwaai

Het lammeren is een intensieve periode op de boerderij. Het vraagt veel voorbereiding. Het lammeren gaat dag en nacht door, dat gaat dus ten koste van de nachtrust. Gelukkig levert het veel voldoening op. Direct na de geboorte likt de ooi het lam droog en schoon. Binnen 1 uur na de geboorte drinkt het lam de eerste slokjes melk (biest). Soms wordt een lam niet door de moeder geaccepteerd, of heeft een schaap teveel lammeren om groot te brengen. We proberen dan een pleegmoeder te vinden binnen de kudde. Als dat niet lukt worden het een potlam. Deze lammeren worden met de hand gevoed. Een warmtelamp helpt dan bij het op temperatuur houden van deze kleine dieren.

Op de lammetjesdag ziet u een klein deel van de schaapskudde met hun pasgeboren lammetjes. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met ons bedrijf.
Scharrelboerderij Wadwaai is te vinden aan Wadway 10, 1687 PP in Wognum.
We vragen u indien mogelijk op de fiets te komen, dat scheelt verkeersdrukte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *