Over ons

Gerard en Annet Schipper produceren vlees in Wognum

Hallo, welkom op onze website.
Wij zijn Gerard en Annet Schipper, samenwerkende broer en zus aan twee zijden van Wognum (NH).

Gerard woont op het veehouderijbedrijf aan de Oude Gouw dat hij van vader heeft overgenomen in 1992. Hij heeft sindsdien het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is: een bedrijf met zo’n 55 melkkoeien, zo’n 15 stuks vleesvee, groot en klein en zo’n 70 schapen op 60 ha land.
Op 30 december 2014 hebben wij aan de andere kant van Wognum een bedrijf gekocht (Wadway 10) waar Annet woont. Hier zijn we gezamenlijk “Scharrelboerderij Wadwaai” begonnen. Zoals de naam al zegt krijgen onze dieren de ruimte om te scharrelen.

Hoog bij ons in het vaandel staan het de gezondheid van onze dieren en respect voor de natuur. Onze dieren lopen vanaf april tot en met november (zolang het weer het toelaat) lekker buiten in de wei en worden ’s winters gevoed met kuilgras en/of hooi.
De kalveren van het vleesvee blijven zo lang mogelijk (± 8 maanden) bij hun moeder lopen, zodat ze op de natuurlijke manier opgroeien en zich goed kunnen ontwikkelen. Ditzelfde geldt voor de biggen, die ± 3 maanden bij hun moeder blijven.

Van het dagelijkse voedsel wilt u weten waar het vandaan komt en of het veilig en vertrouwd is geproduceerd. Wij hebben een gesloten bedrijf. Dit betekent dat alle dieren op ons bedrijf zijn geboren en opgegroeid. Wij slachten niet zelf (dat mag in Nederland niet), maar de dieren komen na de slacht in delen bij onze vaste slager terug. Hij verwerkt het tot portieverpakkingen. Hierdoor is alles traceerbaar van geboorte tot aan uw bord en kunt u met een goed gevoel genieten van ons vlees!
Regelmatig krijgen wij de vraag waarom we ons vlees invriezen. Dit is, gezien de kleinschalige verkoop, voor ons de beste manier om het te conserveren zonder er middelen aan toe te voegen. Zo blijft het vlees van pure kwaliteit en dát proef je!

“Scharrelboerderij Wadwaai” is een naam die u in gedachte moet houden als u van lekker vlees houdt. Wij verkopen betrouwbaar boerderijvlees van superkwaliteit voor een eerlijke prijs rechtstreeks aan de consument (zonder tussenhandel).
Via deze website kunt u alles over onze producten en werkwijze te weten komen en kunt u, als u geïnteresseerd bent, met ons in contact treden. Wij staan u graag te woord. Bent u al bekend met ons vlees, dan kunt u uiteraard ook direct bestellen.